Gevelisolatie is hiervoor een hele goede mogelijkheid. Daarnaast is er natuurlijk nog meer soorten isolatie zoals dakisolatie en vloerisolatie. Zonder isolatie gaat er veel warmte verloren via de gevel. Het gevolg is dat er meer energie nodig zal zijn om het huis op een aangename temperatuur te houden. Dit is nadelig voor zowel het milieu maar ook zeker voor de portemonnee. Lees snel verder om alles te weten te komen over gevelisolatie.

Mogelijkheden van gevelisolatie

Het isoleren van de gevel is op drie verschillende manieren mogelijk. Hierbij zit het verschil in de positie waar het isolatiemateriaal wordt aan- en ingebracht. Afhankelijk van de bestaande muur kan er gekozen worden voor een van de drie onderstaande gevelisolaties. Schakel een isolatie specialist in voor zekerheid over de beste keuze voor bij uw woning. Natuurlijk geven wij tips die ook zeker kunnen helpen bij de beslissing.

Spouwmuurisolatie

Dit is gelijk de gevelisolatie met het hoogste rendement. Erg populair alleen het is wel geheel van de huidige muur afhankelijk. Niet iedere woning heeft een spouwmuur en woningen die vanaf 1976 zijn gebouwd hebben vaak standaard al spouwmuurisolatie in de spouwmuur zitten. Om hier zeker van te zijn is het aan te raden om een bedrijf hiernaar te laten kijken.

Isolatie vanaf de buitenzijde

Is er geen spouwmuur aanwezig dan kan de isolatie aan de binnen- of buitenkant van de muur geplaatst worden. Het isolatiemateriaal laat je tegen de buitenmuur plaatsen en zal vervolgens afgewerkt worden. Er zijn veel soorten afwerkingen, denk hierbij aan gevelbekleding of een sierpleister. Het aanbrengen van de isolatie aan de buitenzijde is niet zelf uit te voeren. Hiervoor zal er een specialist ingeschakeld dienen te worden. Vergelijk geheel gratis specialisten uit de regio om een indicatie te krijgen van de kosten.

Bij buitengevelisolatie is een van de duurste vormen van isolatie. Dit is dan ook goed te merken in de isolatie die het oplevert. Qua voorbereidingen is er genoeg te doen, bekijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van subsidies en of het is toegestaan om de gevel zo drastisch te veranderen.

Isolatie vanaf de binnenzijde

Gevelisolatie aan de binnenkant van de woning aanbrengen heeft enkeleHet gehele huis isoleren voor- en nadelen. Het grootste voordeel zijn de kosten, deze liggen relatief vrij laag. Daarbij is het ook nog makkelijker om de klus zelf uit te voeren, alhoewel dit niet altijd aan te raden is. Het grootste nadeel is dan direct dat het rendement een stuk lager ligt. Spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie is in elk geval een stuk lucratiever om voor te kiezen, hier is natuurlijk wel het juiste budget voor nodig.

Wat zijn de kosten en besparingen

De kosten van de verschillende soorten isolatie zijn geheel afhankelijk van uw woning. Het is lastig om hier een gemiddelde aan te koppelen. Heel grof gezegd zijn de kosten van spouwmuurisolatie €20,- per m2, bij isolatie aan de binnenmuur €50,- per m2 en bij gevelisolatie aan de buitenmuur zo een €120,- per m2. Een gevelisolatie bedrijf uit Arnhem, Nijmegen of een van de andere grote steden kan hier ook bij helpen. Deze kosten lopen dus erg uit een. Wanneer het mogelijk is raden we ook zeker spouwmuurisolatie aan, is dit niet mogelijk, dan hangt het vooral van het budget af. Is het budget toereikend voor buitengevelisolatie en is het ook toegestaan, dan verkiezen wij het isoleren van de buitenkant boven de binnenkant.